Karin Ekstrand

Jag heter Karin Ekstrand och arbetar sedan flera år tillbaka med mödravård på en MVC i Stockholms innerstad. Jag älskar mitt arbete, som barnmorska, att möta kvinnor i olika åldrar samt blivande förldrapar är vädligt givande.
 
Att vänta och föda barn är en de största upplevelserna man kan vara med om livet.
Det är omtumlande, utmanande och kan också vara alldeles underbart. Ingen graviditet eller förlossning är den andra lik, liksom vi människor.

Man kan se graviditeten och förlossningen, som en långresa som man planerar.
Vad behöver just du, din partner och vad behöver ni två tillsammans för att det ska bli en Positiv förlossningserfarenhet? Att vila, äta och samla kraft, att känna tillit till sin kropp och våga lyssna på vad den säger oss. Det kan vara en stor utmaning, att vara här och nu och våga släppa kontroller och samtidigt känna sig lugn och avslappnad.
 
Det är inte ofta man går på kurs tillsammans som par. Att gå profylaxkurs är ett utmärkt sätt att förbereda sig inför förlossningen men också till tiden efteråt, det är då det börjar, den stora utmaningen. Att prata ihop sig som par med också gå till själv, vad gäller förväntningar och farhågor vet vi har stor betydelse för förlossningsupplevelsen. Att få med sig verktyg till att andas och kunna slappna av, hoppas jag kunna dela med mig till er. Hoppas att kursen ska inspirerar och bidra till att ni får en fin och positiv förlossningsupplevelse.
 
Väl mött!